E-Posta Listemize Katılın

Graniser, Yeni Yatırımları ile 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak

1.02.2015

İsrail, ABD ve Kanada pazarlarına yılda 50 milyon dolarlık ihracat yapan Graniser, 2 yeni yatırımı ile önümüzdeki 3 yılda ihracatın cirodaki payını yüzde 65’e çıkartarak 500 kişiye daha istihdam sağlayacak.

Toplam cironun % 52’sini ihracat getirisinden elde eden Graniser, ürettiği farklı desen ve ebatlarda yaklaşık 400 çeşit ürünü ile önümüzdeki yılki hedefini açıkladı. Geçen yıl ilk 6 ayda 21 milyon dolar, yılın tamamında ise 42 milyon dolar tutarında seramik ihraç ettiklerini, bu yıl ise ihracat satış oranını %10 artış ile kapattıklarını belirten Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu; “ Önümüzdeki dönemlerde iki yeni yatırım planımız var. Önce 9 milyon Euro’luk yeni bir yatırımla kapasiteyi 2.8 milyon metrekare daha artıracağız. Böylece elde edeceğimiz ürünlerin yüzde 65’ini de ihraç edeceğiz. Bu şekilde ihracata 14 milyon dolar ek bir ciro getirerek toplam ihracatımızı 62 ile 65 milyon dolara ulaştırmış olacağız” şeklinde ifade etti.

 

Yeni yatırımlarla yeni istihdam fırsatı yaratıyor
Halen şirketimizde 900 kişi çalışıyor. Yeni yatırımla 200 kişiye daha ek istihdam olanağı sağlayacağız. Ardından 25 milyon Euro’luk yeni bir yatırım daha yapacağız. Önümüzdeki 2.5-3 yılda tamamlanacak bu yatırımla bugüne kadar girmediğimiz bir alan olan AVM ve kamu binaları gibi yapılarda kullanılabilecek seramik türlerini de üreteceğiz. Halen iç pazarın yüzde 30’u bu tür büyük yapılarda kullanılan seramiklerden oluşuyor. Yeni yatırımla bu yüzde 30’luk dilimden de pay almayı planlıyoruz. Bu yatırımla da yaklaşık 300 kişiye daha istihdam yaratma imkanımız olacak. Böylece önümüzdeki 3 yılın sonunda toplam 500 kişiye daha iş fırsatı yaratmış olacağız” şeklinde konuştu.

 

10 yıl içerisinde iç pazar daralacak 
Seramik pazarında iç piyasadaki durum hakkında da bilgi veren Hacıoğlu; “Şu anda Türkiye’de kişi başına 3 metrekare seramik kullanılıyor. Yeni konutlarla birlikte bu 4 metre kareye çıkacak. Ancak önümüzdeki yaklaşık 10 yıllık sürede yenilemelerin tamamlanmasında sonra aynı kişi başı tüketim 1 metrekarelere düşerek iç pazar daralacak” dedi.

“ABD’de halı kullanımı kalkarsa 600 milyon metrekarelik pazar oluşur”
Dünyada pazar büyüklüğünde ikinci sırada 300 milyon nüfuslu ABD pazarı var. Şu anda kişi başı seramik kullanımı 0.7 metrekare. ABD’de yer döşemesinde ağırlıklı olarak halı kullanılıyor ama o da hijyenik olmadığı için tartışmalı. ABD’de halı kullanımı çıkartılıp, kişi başı 2 metrekare seramik kullanımına ulaşılırsa; 600 milyon metrekarelik yeni bir pazar yaratılmış olur. ABD’nin kendisi halen 70 milyon metrekare seramik üretiyor ve kalan 130 milyon metrekareyi ithal ediyor. İşte o pazar seramiğe döndüğü zaman büyük bir potansiyel ortaya çıkar” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Arama Ekranını Kapat
Aramak istediğiniz ürünü yazınız: